torsdag 27 maj 2010

MR undersökning





Febrig idag. 38,7 men du var ändå ganska pigg. Vi tog en promenad på fm och när du somnat gick Valle och jag in på kyrkis medans du sov. Och sov gjorde du till kl 11.20 och då var det ändå slut på kyrkis så då knallade vi hem. Du fick lax med potatis till lunch och det älskar du. Har märkt att du inte gillar mixad spagetti och köttfärssås. Du kväljer dig och kräks?
Häromdagen stod du vid soffbordet och tog några steg åt sidan, det har vi inte sett förut, duktig kille, kommer de första stegen snart tro?
Ikväll tog det en kvart för dig att somna. Du är såå trött men har såå svårt att komma till ro.

HISTORIK(a year ago): Vi åkte in till neo på morgonen för att göra din MR undersökning. Du skulle få lugnande medecin för att du måste ligga alldeles stilla när de undersöker. De satte en nål i ditt huvud som var en extra åtgärd ifall det lugnande du fått inte räckte och de måste ge dig nytt under undersökningen.
Vi fick vårt gamla rum i korridoren. Många minnen kom upp. Det var mysigt att ha med dig därinne för det hade vi ju inte första gången, då låg ju du i kuvösen.
Det tog några timmar innan det var dags så vi låg o mös inne på rummet innan det var dags.
Vi rullade ner dig till undersökningsrummet och där fick vi säga hej då för vi fick inte följa med in. Vi gick till matsalen och åt lunch under tiden.
När vi kom tillbaka var du på avdelningen igen. Undersökningen hade gått bra och vi skulle få svar några veckor senare.
Eftersom du fått lugnande fick vi stanna några timmar för att se att du piggnade till och åt ett helt mål innan vi fick åka hem. Vi kunde åka hem vid sextiden. Skönt att vi slapp sova kvar, för hur mysigt det än är att träffa personal, som vi tycker så mycket om, så är det ändå mycket ångest som tränger sig på.

Inga kommentarer: