söndag 7 mars 2010

Inget mer morfin!


Idag har vi haft en lugn söndag. Du, Valle och mamsen tog en promenad i solen. Benjamin och Pappa var i Skara o spelade hockeymatch. Vid fem gick vi ner till ishallen och tittade på Colin då han spelade match. De vann!!!
När du ska sova på dagen somnar du jättebra i vagnen men på kvällen är det jättesvårt att få dig att somna. Helst vill du somna på en axel. Gör inget egentligen men mamma får lite ont i axlarna. Fast nu sussar du sött. Puss.

HISTORIK(a year ago): Det går lite framåt idag igen. Ingen extra syrgas förutom topparna du får. Nu ligger du med en cpap på näsan som sprutar in ett lufttryck och gör det lättare att andas för dig.
Morfinet är helt borta men du får istället en medecin mot abstinens som är lite lugnande och smärtstillande samt alvedon intravenöst. Sköterskorna märker på dig att du har ont, genom att smärtskatta dig. Då står de och iakttar dig i 2 min innan alvedon och 2 min efter och ser skillnad på beteende.
Magen är fortfarande inte igång. Vi började med att ge dig 2 ml bröstmjölk i sonden. Innan vi sprutar in så drar sköterskorna ut det som finns i din magsäck och det var en svart sörja, retentioner kallas det. Det mäts upp och de ser hur mycket kroppen har tagit till sig. Sedan sprutas det tillbaka i magen och så fyller vi på med lika mycket som kroppen tagit till sig.

Inga kommentarer: